Vanillestokjes uit Oeganda vanaf 3 stuks Vanillestokjes uit Oeganda vanaf 3 stuks VAnillebonen Vanillestokjes uit Oeganda vanaf 3 stuks Vanillestokjes uit Oeganda vanaf 3 stuks Bundel Vanillebonen Vanillestokjes uit Oeganda vanaf 3 stuks
Vanillestokjes uit Oeganda vanaf 3 stuks Vanillestokjes uit Oeganda vanaf 3 stuks VAnillebonen Vanillestokjes uit Oeganda vanaf 3 stuks Vanillestokjes uit Oeganda vanaf 3 stuks Bundel Vanillebonen Vanillestokjes uit Oeganda vanaf 3 stuks
Vanillestokjes uit Oeganda vanaf 3 stuks
Planifolia vanille uit Oeganda heeft een zeer gewaagde smaak door de hoge graad van vanilline. Verkrijgbaar vanaf 3 stuks.

Artikelnummer

VLA.101-P3

Verzendkosten

€ 5,95

1 - 2 werkdagen

verzonden binnen 48u

€ 13,50 *
Prijs per GEKOZEN AANTAL
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Planifolia vanille uit Oeganda heeft een zeer gewaagde smaak door de hoge graad van vanilline. Oeganda, informeel bekend als de 'Parel van Afrika', is een van de weinige regio's met 2 verschillende droge seizoenen per jaar. Elk droog seizoen zorgt voor een sterke vanilleoogst.

Planifolia vanillestokjes uit Oeganda zijn zwart, plat, hebben een dikke, vette huid en een gemiddelde lengte van 16 cm. Ze bevatten een overvloed aan zaden. Het aroma is aards met uitgesproken tonen van melkchocolade. De vanillestokjes hebben een vochtgehalte van ongeveer 38% en het hoogste vanillinegehalte, tot 3,2%.

TOEPASSING

Minder zoet dan andere vanille wordt Oegandese vanille vooral aanbevolen in hartige gerechten. Het is perfect met vis, zeevruchten, wit en rood vlees, of in combinatie met kruiden. De sterke smaak zal geweldig zijn in een rode wijnsaus. Het wilde karakter verandert eend in iets uitzonderlijks. Vanille uit Oeganda past ook goed bij zalm, garnalen of tomaat. Voor uw desserts gaat het perfect samen met chocolade en fruitdesserts.

Variëteit  Vanilla Planifolia
Toepassing  All-purpose
Lengte  16 - 18 cm
Gewicht  3 - 4 gram
Vanillinegehalte  ± 3,1%
Vochtgehalte  38% - 42%
 

BIJZONDERHEDEN

Let op! Bij de aankoop van vanillestokjes per gewicht dient u er rekening mee te houden dat u mogelijk niet exact het aantal verwachte stokjes ontvangt. Zoals elk landbouwgewas hebben onze vanillestokjes het potentieel om van gewas tot gewas in lengte en gewicht te variëren. Als u zeker wilt zijn dat u een exacte hoeveelheid vanillestokjes zult ontvangen, raden wij u aan om een vast aantal aan te kopen.

BEWAARBUISJES

Standaard worden alle vanillestokjes vacuüm verpakt (max. 6 stuks per vacuümverpakking afhankelijk van de bestelde hoeveelheid. 30 vanillestokjes zullen eerder per 6 stuks verpakt worden enz.). Zo blijven de vanillestokjes voor zeer lange tijd in de best mogelijke conditie bewaard. Na het openen van een vacuümverpakking kunt u naast het opnieuw vacumeren van de vanille deze ook bewaren in de zeer hoogwaardige glazen bewaarbuisjes met natuurkurk. Toch zijn extra bewaarbuisjes handig om diverse redenen. Het is bijvoorbeeld aangeraden de vanille over meerdere buisjes te verdelen zodat u niet telkens alle vanille aan lucht blootstelt wanneer u een vanillestokje nodig heeft.

Vanillestokjes zijn eenvoudig te bewaren en houdbaar tot 2 jaar na aanschafdatum. Lees hier meer informatie over het optimaal bewaren van uw vanillestokjes.

UW GARANTIES

Onze vanillestokjes zijn 100% lokaal gekweekt en met de hand bestoven, geoogst en gefermenteerd. Samen met streng geselecteerde leveranciers werken wij zeer nauw samen met lokale boeren en handelaren voor de opbouw van een langdurige arbeidsrelatie, de stimulatie van productintegriteit en prijsstabiliteit.

Onze vanillestokjes zijn vers en worden maandelijks geïmporteerd. Door onze directe contacten kunnen wij heel kort op de bal spelen. Wij doen ook niet aan voorverpakken, dat doet af aan de kwaliteit van onze producten. Wanneer u een bestelling plaatst, dan wordt uw vanille diezelfde dag door ons verpakt. Dit geweldige product verdient een koninklijke behandeling.

Keurmerk webwinkel