Verse vanillestokken uit Tahiti EXTRA Verse vanillestokken uit Tahiti EXTRA Verse vanillestokken uit Tahiti EXTRA
Verse vanillestokken uit Tahiti EXTRA Verse vanillestokken uit Tahiti EXTRA Verse vanillestokken uit Tahiti EXTRA
Verse vanillestokken uit Tahiti EXTRA
Deze donkerbruine en dikke vanillepeulen zijn onder chefs en patissiers de meest gewaardeerde. Uitgebreide info onderaan deze pagina.

Verzendkosten

€ 5,95

1 - 2 werkdagen

verzonden binnen 48u

€ 14,00 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

De koning van het Tahitensis vanille

Tahiti vanille is ideaal voor de voorbereiding van desserts, crème brulée, vanillesaus, vanille-ijs en vele andere heerlijke sauzen voor schaaldieren. Vanille van Tahiti wordt geteeld in de Pacific Islands. De peulen hebben een gewicht van gemiddeld 8,5 gram, zijn meer dan 1 cm breed en zijn 15-17 cm lang en donker bruin. Deze hebben een hoog Piperongehalte, die zich in een extreem delicate bloemig aroma manifesteert. 
De geur verschilt aanzienlijk van de standaard vanille en is dubbel de moeite waard. Ze vonden bijvoorbeeld gebruiken in de voorbereiding van de desserts, schaaldieren en vis en fruit. Deze vanille is zeer geschikt om in koude gerechten te verwerken.

Tahiti extra vanillestokjken zijn donkerbruin, dik en ruiken heerlijk zoet. Het heeft een zeer geliefd aroma dat naast het kenmerkende van vanille doet denken aan pruimen, zoethout, anijs en chocolade. De bonen zijn zeer vochtig, we raden daarom aan om niet teveel in een keer te kopen als je niet kunt vacumeren.

TOEPASSING

Uitermate geschikt voor het maken van ijs, desserts, schaaldieren, vis en fruitgerechten.

Variëteit Vanilla Tahitensis
Toepassing Desserts, vis
Lengte 15 - 17cm
Gewicht 8,5 gram (variabel)
Vanillinegehalte Vanilline gehalte ± 2,38%
Vochtgehalte Vochtgehalte 35%

BIJZONDERHEDEN

Let op! Bij de aankoop van vanillestokjes per gewicht dient u er rekening mee te houden dat u mogelijk niet exact het aantal verwachte stokjes ontvangt. Zoals elk landbouwgewas hebben onze vanillestokjes het potentieel om van gewas tot gewas in lengte en gewicht te variëren. Als u zeker wilt zijn dat u een exacte hoeveelheid vanillestokjes zult ontvangen, raden wij u aan om een vast aantal aan te kopen.

BEWAREN

Standaard worden alle vanillestokjes vacuüm verpakt. Zo blijven de vanillestokjes voor zeer lange tijd in de best mogelijke conditie bewaard. Na het openen van een vacuümverpakking kunt u naast het opnieuw vacumeren van de vanille deze ook bewaren in de zeer hoogwaardige glazen bewaarbuisjes met natuurkurk. Toch zijn extra bewaarbuisjes handig om diverse redenen. Het is bijvoorbeeld aangeraden de vanille over meerdere buisjes te verdelen zodat u niet telkens alle vanille aan lucht blootstelt wanneer u een vanillestokje nodig heeft. Dit versnelt het uitdrogingsproces.