Madagaskar Bourbon Gourmet (14-16cm) Vanillestokjes Madagaskar Bourbon Gourmet (14-16cm) Vanillestokjes Madagaskar Bourbon Gourmet (14-16cm) Vanillestokjes
Madagaskar Bourbon Gourmet (14-16cm) Vanillestokjes Madagaskar Bourbon Gourmet (14-16cm) Vanillestokjes Madagaskar Bourbon Gourmet (14-16cm) Vanillestokjes
Madagaskar Bourbon Gourmet (14-16cm) Vanillestokjes
Bourbon vanille uit Madagaskar is waanzinnig populair. Gourmet vanillestokjes zijn 14-16 cm lang en zitten vol olie en zaden voor een rijke langdurige vanillesmaak. Verkrijgbaar vanaf 5 stuks.

Artikelnummer

VLA.101-G

Verzendkosten

€ 5,25

€ 17,95 *
Prijs per GEKOZEN AANTAL
Het aantal spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Vraag een wildvreemde waar vanille vandaan komt en vaak zult u Madagaskar horen. Madagaskar neemt bijna 80% van de totale vanilleproductie voor haar rekening. De unieke bodemeigenschappen, samen met het perfecte tropische klimaat en de traditionele teel- en behandelingsmethoden, maken Bourbon vanille tot een zeer gewild en geliefd product.

Gourmet vanillestokjes uit Madagaskar zijn zeer kwalitatieve verse vanillestokjes uit het 'Grote Eiland' met een lengte variërend van 14 - 16 cm en een variabel gewicht van om en bij 2,6 gram per stuk.

De ster in uw keuken voor zo goed als alle bereidingen. Wij zijn nog steeds op zoek naar een toepassing waarvoor deze vanille niet geschikt is..!
 
Variëteit  Vanilla Planifolia
Toepassing  All-purpose
Lengte  14 - 16 cm
Gewicht  2,1 - 2,7 gram
Vanillinegehalte  1,65%
Vochtgehalte  32,5%
 

De vanillestokjes worden verpakt in zeer hoogwaardige glazen bewaarbuisjes met natuurkurk van ongeveer 20 cm lang. Dit is de aanbevolen bewaarmethode. Bij grotere hoeveelheden wordt de vanille vacuüm verpakt. Extra bewaarbuisjes zijn handig om diverse redenen. Het is bijvoorbeeld aangeraden de vanille over meerdere buisjes te verdelen zodat u niet telkens alle vanille aan lucht blootstelt wanneer u een vanillestokje nodig heeft. Dit versnelt het uitdrogingsproces. Deze glazen bewaarbuisjes kunt u eenvoudig aan uw bestelling toevoegen.

Onze vanillestokjes zijn vers en worden maandelijks geïmporteerd. Door onze directe contacten kunnen wij heel kort op de bal spelen. Wij doen ook niet aan voorverpakken, dat doet af aan de kwaliteit van onze producten. Wanneer u een bestelling plaatst, dan wordt uw vanille diezelfde dag door ons verpakt.

Wij raden u met klem aan om uw vanillestokjes NOOIT in de koelkast te bewaren. Bewaring in de diepvries is al helemaal uit den boze. Dit zal uw vanille versneld uitdrogen en zorgt er tevens voor dat de talloze smaakcomponenten in de vanille afzwakken. Bewaar uw vanille in een koele, donkere plaats zoals een kelder met een temperatuurradius van 15 - 20 graden. Een voorraadkast is ook een prima locatie zolang de opslagruimte niet vlak bij een hittebron staat, zoals een verwarmingsmodule, oven, etc.

Vanillestokjes zijn, in tegenstelling tot wat velen denken, een kwetsbaar product. Onze vanille is vers en gezien de hoge vochtigheidsgraad is een goede bewaring erg belangrijk. Desondanks, mits correcte bewaring, is het vrij eenvoudig om uw vanille in uitstekende staat thuis te bewaren. Standaard is de vanille houdbaar tot max. 2 jaar na aanschafdatum. Lees hier meer informatie over het optimaal bewaren van uw vanillestokjes.

Vanillestokje.nl is geverifieerd lid bij WebwinkelKeur. WebwinkelKeur staat voor betrouwbare klantvriendelijke webwinkels. Leden voldoen aan de belangrijkste Nederlandse en Belgische wetgeving, hun identiteit is gecontroleerd en het staat iedere klant vrij een klantbeoordeling te plaatsen welke onafhankelijk gemodereerd wordt door WebwinkelKeur. Bij geschillen kan elke klant gratis gebruik maken van geschilbemiddeling of een bindende uitspraak door DigiDispuut.

Keurmerk webwinkel