Ideaal voor recepten waarin u de verleidelijke visuele flair van vanillezaden wilt toevoegen, zoals crème brûlée en ijs. Geproduceerd met handgeselecteerde Bourbon vanillestokjes uit Madagaskar.
Spikkeltje spikkeltje aan de wand...
De FAVORIET VAN CHEFS, BAKKERS EN IJSBEREIDERS
Vanillepasta is één van de best bewaarde geheimen in de huidige fascinerende bakwereld. Bijna alle recepten gebruiken vanillestokjes maar hoeveel recepten hebben vanillepasta op hun ingrediëntenlijst staan? Inderdaad, bitter weinig! Vanillepasta is helder, vet en een grote tijdsbesparing... U hoeft geen vanillestokjes uit te schrapen en hebt ook geen schoonmaak achteraf.
Kenmerken
Vanillepasta is een mengsel van geconcentreerd vanille-extract en vanillepoeder. Het is, ondanks de naam vanillepasta, niet zo dik als pasta en heeft meer de consistentie van bijvoorbeeld vloeibare lijm en is gemaakt met vanille-extract, vers gemalen vanillepoeder en tragacanth gom als natuurlijk bindmiddel. Het smaakprofiel is zoet, romig en zacht met een fluweelachtige toets.
Toepassingen
Door de dikke consistentie van de pasta kunt u meer heerlijke vanillesmaak toevoegen zonder uw beslag of sauzen uit te dunnen. Kan gebruikt worden als een directe vervanging voor vanille-extract wanneer u de kenmerkende uitstraling van vanillezaden wilt. Meng vanillepasta met aardbeien en serveer met slagroom voor een heerlijk, fruitig dessert.
Gebruik
Het enige wat u hoeft te doen is een theelepel (of minder) uit te scheppen en uit te smeren/toe te voegen aan de bereiding. 1 theelepel komt overeen met 1 vanillestokje. Omdat vanillepasta vloeibaar is wordt gebruik afgeraden in droge mengsels van welke aard dan ook. Hiervoor gebruikt u beter vanillepoeder. De pasta zorgt ook voor een bruine kleur en kan witte of lichtgekleurde frosting kleuren. Opteer voor vanille-extract.
1000gr pasta = 910ml
15ml pasta = 15ml extract = 1 vanillestokje
INGREDIENTEN
Bourbon vanille-extract, vanillezaden, water, suiker, tracaganth gom (natuurlijk bindmiddel), alcohol 5%
BIJZONDERHEDEN
Vrij van GMO - Allergenen.